Vroeg of laat kom je er als leidinggevende of als werkgever in het MKB voor te staan: je moet iemand van je medewerkers wegsturen. Er is zelfs een officiële term bedacht voor het type onderhoud dat je dan uitvoert: het slechtnieuwsgesprek. In deze cursus krijg je heldere aanwijzingen om een slechtnieuwsgesprek op een professionele manier te voeren.
Doel van de cursus
De e-learning 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren' geeft je op een overzichtelijke manier heldere aanwijzigingen om een slechtnieuwsgesprek te voeren. Een praktische training met aandacht voor zakelijkheid en empathie.
Wat kan je of ken je na de cursus
- Kennis van de valkuilen van een slechtnieuwsgesprek
- Bewaken van de sfeer tijdens een slechtnieuwsgesprek
- De medewerker helpen perspectief te blijven zien
- Zorgen voor ondersteuning van de medewerker
Duur en studiebelasting
De e-learning 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.
Doelgroep en vooropleiding
Deze e-learning is geschikt voor leidinggevenden, werkgevers in het MKB, managers. Advies vooropleiding: MBO3
Vaardigheden
Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Analyseren, Met druk en tegenslag omgaan.
Lesmaterialen
De cursus 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, een oefenopdracht, formulier verslag slechtnieuwsgesprek.
Opbouw van de cursus
Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets.
Aantal modules
Deze cursus bestaat uit 1 module.
Toetsing
De online cursus 'Professioneel slechtnieuwsgesprek voeren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.
Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien.